Feja Islame

Disa këshilla oj bija ime

Unë jam një njeri që ka hyrë në dekadën e pestë të jetës.Jam përshëndetur me rinin dhe ëndërrat e saj. Kam shëtitur nëpër shumë vende jam takuar dhe jam njohur me njerëz dhe vende të ndryshme. Dëgjoi nga unë ca fjalë të vërteta dhe të sinqerta nga përvoja e jetës sime të cilat nuk do ti dëgjosh nga të tjerët. Kemi shkruar dhe kemi thirrur për përmirësimin e moralit,që njerëzit të largohen nga epshet dhe ngatërresat,saqë na janë lodhur lapsat dhe gjuhët tona,por e tërë kjo pa ndonjë rezultat.

Gjërat e shëmtuara jo që nuk larguan,por përkundrazi u shtuan,e ngatërresat u përhapën.Zbulimi i bukurimeve tek femrat vazhdoi të shtohej dhe të zgjerohejprej një vendi në vendin tjetër,saqë nuk mbetën pa u prekur me këtë gjë as shtetet islame.

 

Nuk patëm sukses dhe nuk mendoj se nuk do të kemi sukses.A e dini pse?

Ngase ende sot e kësaj dite nuk ua kemi mësyer dyerve të përmirësimit,e as nuk e dim rrugën tek ai. Rruga e shpëtimit është para teje,o bija ime.

Çelësat janë në duart e tua, e nëse beson në ekzistimin e saj dhe punon për të hyrë në të,gjendja do të të përmirësohet.

Është e vërtet se mashkulli është ai i cili e bënë hapin e parë të mëkatit,këtë nuk e bënë femra,por po të mos ishte dëshira jote ai nuk do të afrohej.

Po të mos ishte dëshira jote ,butësia jote,ai nuk do të insistonte.Ti ia hape derën e ai hyri.I the hajnit,urdhëro...e kur të vodhi hajni,fillove të bërtasësh: Ndihmë,më vodhën...!E po ta dije ti se gjithë meshkujt janë si ujqit,e ti je një qengj, do të ikje prej tyre sikur që ikën qengji nga ujku,dhe po ta dije se ata të gjithë janë hajna,do të ruheshe prej tyre sikur që ruhet viktima prej hajnit.

 

Ujku do nga qengji veçse mishin e tij,e atë çfarë do mashkulli nga ti është më e vlefshme për ty se sa mishi për qengjin,dhe kjo gjë është më e keqe për ty se sa vdekja për qengjin.Ai do nga ti gjënë tënde më të shtrenjtë,nderin tëndë më të cilin krenohesh,dhe për të cilin jeton.Ngase jeta e vajzës nderin e së cilës ia ka marrë mashkulli është 100 herë më e rëndë se vdekja për qengjin mishin e të cilit ia ka ngrënë ujku... Po për Zotin, nuk e shikon një i ri një femër përveçse iluzionet e veta e zhvesh atë dhe e paramendon pa tesha.

 

Po të betohem për herë të dytë, mos i beso asaj çfarë thonë disa meshkuj se ata në femër nuk shohin veçse moralin dhe sjelljet e saj dhe se ata bisedojnë me të si shokë dhe ai të tilla i duan ato. Po të betohem se kjo është rrenë. Po t`i dëgjojm bisedat e të rinjve kur janë vetëm,do të dëgjoje fjalë të trishtueshme.I riu nuk të buzëqesh,e as nuk të folë fjalë të buta ose nuk ta bënë ndonjë shërbim,përveçse kjo është një parapregaditje për t`ia arritur qëllimit.

 

Çfarë pas kësaj, çfarë oj vajzë? Mendo.......!

Bashkoheni në kënaqësi për një moment, e pas kësaj ai të harron,e ti përgjithmonë do ti ndiesh pasojat e saj.Ai do të vazhdojë ta kërkojë ndonjë femër tjetër të pakujdesshme she ta vjedhë nga ajo nderin e saj,e te ti në barkun tënd do të mbetet pjella e tij.Me ty do të mbeten brengat dhe turpi.Kjo shoqëri zullumqare do t`ia falë atij,dhe do të thonë:Ka qenë i ri ,kishte gabuar pak,por është penduar.E ti do të mbetesh me mërzin dhe turpin tëndë gjatë tërë jetës, shoqëria ty nuk do ta falë kurrë.

Andaj , nëse e takon ule kokën dhe shikimin tëndë dhe bëja me dije refuzimin tëndë... E nëse në këtë mënyrë nuk largohet, por gjen guxim të të afrohet dhe të gjuaj me fjalë,atëherë lirisht mund ta nxirrësh këpucën prej këmbës dhe ta godasësh atë në kokë. Nëse do ta kishe bërë një gjë të këtillë do ta kishe vërejtur se secili i cili kalon atypari do të të ndihmon ty , e të pamoralshmit e tjerënuk do të kishin pasur guxim që ta bënin një gjë të tillë. E nëse është i mirë dhe pendohet për gjestin e bërë,atëherë do ta kërkojë lidhjen në mënyrë të lejuar,do të kërkojë martesë me ty.

E femra, pa marrë parasyshë pasurinë e saj ose pozitën dhe famën që ka,ajo shpresën dhe lumturinë më të madhe e ka në martesë,ku do të bëhej grua e mirë,nënë e kujdesshme,si dhe edukatore e shtëpisë.

 

Në këtë dëshirë janë të njejta mbretëreshat dhe princeshat,srtistet e Holivudit të cilat janë të famshme dhe me ndikim,me të cilat mashtrohen shumë prej femrave.Martesa është dëshira më e madhe e femrës,qoftë edhe delegate në parlament a pushtetare.

 

Prostitutën nuk e marton askush.Edhe ai i cili e mashtron femrën e ndershme duke i premtuar asaj martesë,nëse e mashtron e lë dhe shkon ,pastaj shkon dhe e marton ndonjërën prej femrave të ndershme për arsye se ai nuk pranon që zonja e shtëpisë she nëna e vajzës së tij të jet prostitut.

 

E mashkulli nëse është i pamoralshëm,nëse nuk gjen në tregun e kënaqësis femër që do të pranonte t`ia dorëzojë nderin e saj atij dhe të jetë lodër në duart e tij,nëse nuk gjen femër të pakujdesshme që do të jetonte me të sipas fesë së iblisit (shejtanit) ,atëherë do të kërkojë ndonjë femër që do të jetë grua e tij sipas parimeve islame.

 

Shkatërrimi i martesave është nga ju,vajza!

 Po të mos ishin të pamoralshmet nga mesi juaj,nuk do të prisheshin martesat as nuk do të shtohej tregu i amoralitetit...E atëherë pse nuk punoni? Pse nuk punojnë femrat e ndershme në luftimin e kësaj të keqe? Ju duhet të prini në këtë,ngase jeni më të afta se ne në këtë çështje,ngase ju e dini më mirë gjuhën e femrave dhe mentalitetin e tyre. Dhe për shkak se askush nuk do të humbë më shumë se ju,femrat e ndershme ,të edukuara dhe fetare. Në shumë shtëpi tani gjejm femra të cilat janë për martesë por nuk e gjejn dotë atë me të cilin do të martohej, për arsye se të rinjtë kanë gjetur shoqe të interesit të cilat ua plotësojnë nevojat,andaj nuk kanë nevojë për martesë. Andaj duhet që të formoni shoqata të femrave të përbëra nga shkrimtare,mësuesë ,studente dhe intelektuale të tjera,që të përpiqemi për ti kthyer motrat tuaja të devijuara në rrugë të drejtë.

 

Frikësojini ato duke ua përkujtuarZotin,e nëse nuk frikësohen,atëherë tërhiquani vërejtjen nga sëmundjet e ndryshme,e nëse edhe pas kësaj nuk ndryshojnë,atëherë,foluni atyre me gjuhën e realitetit,dhe thoni atyre: Ju jeni vajza të bukura,andaj meshkujt vijnë dhe ju sillen vërdallë. Por,a thua rinia dhe bukuria juaj do të zgjasë përgjithmonë? A thua ka qenë diç e përhershme që rinia dhe bukuria juaj të jetë e përhershme? E si do të jetë me ju kur të plakeni e tju shtrembërohet shpina e tju rrudhet fytyra?! Kush do të interesohet për ty? Kush do të pyet për ju? A e di kush interesohet për plaka dhe i nderon ato? Djemtë dhe vajzat e tyre,nipat dhe mbesat e tyre. Disa plaka janë mbretëresha në familjet e tyre duke qëndruar ende në fronin e tyre,e janë të tjerat me të cilat ju edini më mirë se çbëhet.

 

Prandaj, a mund të krahasohet kjo kënaqësi me atë mjerim? Dhe a do ta kishe blerë me këtë fillim një përfundim t tillë?

E shembuj të këtillë nuk ka nevojë që ti tregojmë. Prandaj punoniqë ti udhëzoni motrat tuaja të mjera e të devijuara,dhe nëse këtë nuk mund ta bëni,atëherë punoni në ruajtjen e femrave të shëndosha nga sëmundja e tyre dhe të tinejxherëve të reja të papërvoja që të mos e ndjekin rrugën e tyre.

 

Unë nuk kërkojë nga ju që femra mislimane sot të bëhet menjëherë ashtu si duhet të jetë muslimanja e vërtetë,assesi,unë di se kthimi i përnjëhershëm zakonisht është i pamundur,por dëshirojë që të kthehemi kah e mira hap pas hapi, sikur që kishit shkuar kah e liga hap pas hapi. Ju i shkurtuat teshat tuaja copë pas cope, e larguat mbulesën,tërë këtë ndryshim e bëtë me durim pas një kohe të gjatë.

Burrat e ndershëm nuk e kishin ndier menjëherë këtë ndryshim,e revistat e ndryshme e nxisin këtë amoralitet së bashku me të pamoralshmet,kështu gjersa arritëm në këtë gjendje me të cilën gjendje ISLAMI assesi nuk është i kënaqur, e as feja e krishtere nuk është e kënaqur me këtë gjendje të cilën edhe shtazët do ta refuzonin.

 

Nëse dy gjela do të ngatërroheshin për një pulë,ata do ta mbytnin njëri-tjetrin nga xhelozia dhe dëshira për ta mbrojtur pulën. 

Ndërsa sot, burrat musliman fare nuk i xhelozojnë gratë e tyre muslimane të cilat ecin të zbuluara plazheve dhe rrugëve tona. Ata nuk xhelozojn as nëse ndonjë i huaj ua shikon fytyrat,duart,gjoksat e grave të tyre. Me një fjhalë,edhe nëse shikojnë çdo gjë të turpshme në to.

 

Por përkundrazi gjen burra musliman të cilët nëpër klube dhe kafene të ndryshme të elitës,ua ofrojn gratë e tyre muslimane të huajve që të vallëzojnë me to,ku puqet gjoksi me gjoks,barku me bark,goja me faqe,e krahu është i lidhur me trupin e saj dhe ndaj tërë kësaj të keqe askush nuk thotë asgjë. Nëpër universitete të rinjtë musliman rrinë me vajza të reja muslimane të cilat pjesët e tyre të turpshme i kanë të zbuluara dhe askush as për këtë të keqe nuk bënë vërejtje,as etërit dhe nënat e këtyre vajzave muslimane,e shembuj të tillë kemi shumë.

 

Këta shembuj nuk largohen për një ditë,as duke nxituar,por vetëm nese i kthehemi të vërtetës nga e njëjta rrugë me të cilën kemi shkuar nga e liga,edhe nëse tani këtë rrugë tani e shohim të largët,ngase ai që nuk shkon rrugës përveç së cilës nuk ka rrugë tjetër, nuk e arrin asnjëherë qëllimin.

 Nëse zbulohet fytyra ashtu siç e ka krijuar Zoti, e pranojmë një gjë të tillë. Por  të përzihet femra me meshkuj të huaj,kjo është krejtë tjetër gjë.

 

Femra e zbuluar sguxon të jetë vetëm në shtëpi me shokun e burrit,ose tia japë dorën shokut të vetë në universitet,ose ta zgjatë bisedën dhe të shëtisë me të rrugëve dhe të përgatis me të së bashku provimet dhe të harrojë se Zoti e ka krijuar atë femër dhe atë mashkull dhe se të dy gjinive u ka krijuar epshe ndaj njëri tjetrit,e këtë gjë të krijuar nuk mund ta krijoj as ajo,as ai e as njerëzit e këtij planeti,e as ti barazojë dy gjinitë dhe ti fshijë keto emocione nga ata.

 

E ata të cilët thërrasin në barazinë dhe përzierjen e dy gjinive,janë gënjeshtarë nga të dy anët. Për arsyese ata me këtë nuk dëshirojnë të arrijnë gjë tjetër përveçse të shkaktojnë kënaqësi të gjymtyrëve dhe të epsheve të veta,ti kënaqin sytë e tyre,por ata nuk gjejnë guxim ta thonë këtë haptazi,andaj fillojn ti maskojnë qëllimet e tyre më këso fjalë tërheqëse,pas së cilave nuk qëndron gjë. Prosperiteti,civilizimi,jeta në universitet(jashtë rregullave islame)nuk janë përveçëse fjalë boshe.

 

Ata gënjejnë ,ata nuk e njohin të vërtetën,për ata e vërteta nuk është ajo e cila qëndron përball të së keqës ,por sipas tyre e vërteta është ajo e cila vjen nga perëndimi,qoftë vallëzim apo lakuriqësi, përzirja nëpër universitete,zbulimi i trupit nëpër fusha sportive a plazhe.

Ndërsa e keqe është çdo gjë që vjen nga feja,xhamia dhe nga studimet fetare,edhe nëse nderi, udhëzimi,etika dhe pastërtia,ajo e zemrës dhe ajo e trupit mësohen aty.

Në shtetet perëndimore ka shumë familje të cilat me një përzierje të këtillë të gjinive jo vetëm që nuk pajtohen,por edhe e kundërshtojnë atë.

Ka shumë prindër atje të cilët nuk lejojn që vajzat e tyre të rritura të dalin me djem ose që ai ta shoqërojë vajzën e tyre deri në kinema dhe nuk e lëshojn atë gjersa nuk vërtetohen me përmbajtjen e filmit, e nëse dinë përmbajtjen e tij dhe binden se filmi nuk ka skena të fëlliqura,atëherë i lëshojnë ato që të shkojnë në kinema.

Unë me këtë nuk po ju mbaj ligjëratë të rinjve, e as nuk pres që të më dëgjojn. Unë e di se ata mund të më kundërshtojnë dhe të mos e pëlqejnë mendimin tim,për arsye se shumë kënaqësi të cilat i kan në dorë po ua ndaloj. Unë po ju drejtohem juve ,femrave të reja. Juve të rejave muslimane,të ndershme dhe të moralshme. Askush nuk do të pësojë më shumë se ju. Mos u bëni viktimë e iblisit (shejtanit). Mos i dëgjoni fjalët e atyre të cilët ua zbukurojnë jetën e përzier me meshkuj në emër të lirisë,qytetërimit,prosperitetit dhe shpirtit universal. Për arsye se shumica e tyre nuk janë të martuara dhe nuk kanë fëmijë dhe nuk u intereson asgjë tjetër përveçëse kënaqësia trupore. Ndërsa unë jam baba i 5 vajzave dhe kur ju mbroj ju ,i mbroj edhe vajzat e mia dhe jua dua të mirën sikurse që ua dua vajzave të mia.

Askush prej tyre nuk do të kujdeset që ta kthejë nderin e humbur të femrës,e nëse femra bie moralisht,nuk mund të gjesh askënd ti ndihmoj asaj dhe ta ngre nga ajo ndytësi,por përkundrazi i sheh të gjithë se si vrapojnë pas bukurisë së saj,e nëse refuzon largohen prej saj,sikur që qentë ikin nga ngordhësira në të cilën nuk ka mbetur asnjë copë mishi.

Kjo ishte këshilla për ty , oj bija ime.

Kjo është e vërteta e mos i dëgjo të tjerët. Dhe dije se çelësat e përmirësimit janë vetëm në duart e tua e assesi në duart tona, të meshkujve. Nëse ti do, mund të përmirësohesh e edhe të tjerat të përmirësohen oj bija ime...!!!

Search site

Contact

Feja Islame Selam alejkum të nderuar/a vëllezer dhe motra për ç'do këshillë apo kritik mund të na shkruani në adresën tonë.

Forumi:
www.thirrjaislame.tk